Wijziging versies add ons

Op dit moment zijn de Dutch Classics treinen in een digitale download versie en een DVD versie verkrijgbaar. In de tijd dat wij met Dutch Classics begonnen, was het medium DVD nog volop in gebruik. Vele gebruikers hebben het door de jaren heen als een goede service ervaren om de treinen op DVD te kunnen aanschaffen. Voordeel van de DVD versie is altijd geweest dat de installatiebestanden van de treinen niet verloren gaan wanneer een harddisk of computer crasht. Getuige de aanzienlijke aantallen verzoeken die we wekelijks ontvangen voor het opnieuw beschikbaar stellen van eerder aangeschafte, maar verloren gegane treinen, maakt lang niet iedereen een backup van het aangekochte materieel. Een DVD versie kan dan voordeel bieden, want op die manier is de backup altijd bij de hand. Ook als cadeau voor andere treinsimmers is een DVD versie een leuk idee omdat de DVD's verpakt zijn in een nette verpakking met mooie opdruk.

Inmiddels is het medium DVD wat stoffig geworden. USB sticks, Network Attached Storage apparaten, cloudopslag en andere media zijn inmiddels veel populairder dan DVD's. Bij verkoop op beurzen krijgen we inmiddels geregeld te horen dat kopers niet meer over een DVD speler in hun computer beschikken.

Om toch een mogelijkheid te bieden, de add ons op een "tastbaar" medium te kunnen leveren, schakelen wij in 2022 over op een USB stick versie. Tegen kostprijs/productie- en verzendkosten.